REIKI TERAPIJA

Tretmani

Iskoristiti svaki dan i sam život…

Uobičajeno vreme trajanja Reiki tretmana je 45-60 minuta, a učestalost i broj terapija zavise od vrste problema, težine i starosti tegoba ili bolesti zbog koje se klijent podvrgava terapiji.

Tretman se sprovodi u odeći. Nije potrebna nikakva prethodna priprema.

Šta je Reiki?

Reiki je drevni japanski sistem duhovnog razvoja i energetskog isceljivanja. Doslovno značenje reči Reiki je etarski KI, pri čemu se KI odnosi na univerzalnu životnu energiju. Različiti narodi i kulture ovu energiju nazivaju različitim imenima: Indijci je zovu prana, Kinezi Či, islamski narodi Baraka, Vilhelm Rajh je naziva Orgonska energija, hrišćani je zovu Sveti duh, a u Japanu je poznata pod nazivom Ki.
Reiki je sposobnost aktiviranja univerzalne životne energije, njenog usmeravanja i odgovarajuće primene. Reiki način isceljenja je jednostavan i prirodan, ne isključuje nijedan drugi oblik lečenja i moguće je kombinovati ga sa bilo kojom postojećom metodom. Reiki terapija nikada nema kontraefekte, štetna dejstva niti može biti iskorišćena u negativne svrhe.
Reiki je tihi put i kao krajnji cilj ima isceljenje na svim nivoima – fizičkom, emotivnom, mentalnom i duhovnom.

 

Reiki i bezbednost u terapiji

Reiki je jednostavan, prirodan, blag i vrlo prijatan način isceljivanja. Terapija se sprovodi u odeći, a rukopolaganje može da se vrši stavljajući šake na klijenta ili držanjem ruku tik iznad tela ukoliko klijentu više odgovara da tretman bude beskontaktni.Reiki terapija nikada ne proizvodi teškoće, pogoršanja niti bilo kakve kontraefekte. Od nje se mogu osetiti samo blagodeti. Koristi terapije su višestruke, jer Reiki isceljuje na svim nivoima: fizičkom, mentalnom, emotivnom i duhovnom. Od klijenta se traži da bude opušten, jer Reiki ne može biti iskorišćen u negativne svrhe (što je česta nedoumica kod ljudi), a nakon tretmana očekivani su pojačana vitalnost, viši nivo energije, lakoća tela, probuđen elan, smanjenje bola ili njegova eliminacija (u zavisnosti od intenziteta i vrste uzroka), smanjena napetost fizička i mentalna, osećaj radosti.

 

Pet Reiki principa

Upravo danas nemoj se ljutiti.

Upravo danas nemoj brinuti.

Upravo danas oseti zahvalnost.

Upravo danas marljivo radi na sebi.

Upravo danas budi ljubazan prema svim ljudima.

Reiki pristup insistira na životu u sadašnjosti, prevazilaženjem prošlih događaja i preusmeravanjem pažnje sa razmišljanja o budućnosti, kroz fokusiranje na zahvalnost, marljiv rad na sebi i ljubaznost prema drugima. Tvorac Reikija, Mikao Usui, naglašavao je da je to tajni proces ostvarivanja sreće i čudotvorni lek za isceljenje svih bolesti.

Suština je maksimalno iskoristiti svaki dan i sam život.

OSLOBODI SEBE

I DOŽIVI POTPUNU TRANSFORMACIJU

Andrea Njegošević – BFRP, Reiki terapeut

info@oslobodisebe.rs

bahovekapi@oslobodisebe.rs

063 7865 695