BAHOVE KAPI

Konsultacije

Konsultacija s Bahovim praktičarem

Šta je konsultacija i kako izgleda?

Konsultacija s Bahovim praktičarem je razgovor koji traje oko sat vremena i koji ima za cilj da praktičar i sagovornik zajednički definišu emotivne i mentalne blokade koje remete njegovu svakodnevnicu. Sagovornik izlaže problem koji želi da reši, a praktičar mu svojim pitanjima pomaže da pronikne do uzroka nastalog problema, lošeg raspoloženja ili pak ometajućeg stanja u kojem se trenutno nalazi. Razgovor s Bahovim praktičarem za svoj cilj ima konstruktivno rešenje. Nakon što se ustanove uzroci blokada kod sagovornika, pravi se individualna kombinacija esencija koja se disciplinovano pije naredne tri nedelje.

Zašto je konsultacija dobar izbor?

Za određivanje esencija koje ćemo staviti u svoju ličnu kombinaciju, potrebno je da prvo proniknemo u uzrok svoje trenutne neravnoteže. Vrlo često je slučaj da mi sami nismo sposobni da preispitamo sebe onoliko objektivno i duboko koliko to može neka druga osoba da uradi umesto nas. Kada nismo u stanju da se preispitamo, postoji mogućnost da ćemo kapi odabrati površno i da nećemo imati efekat koji priželjkujemo. Znaćemo verovatno da kažemo da smo tužni, nesrećni, očajni, nervozni ili razočarani, ali možda nećemo znati da odredimo razlog našoj tugi, toj nesreći, razočarenju ili nervozi, a ako ne definišemo uzrok, nećemo moći ni da odaberemo pravu kombinaciju kapi za nas. Uzmimo za primer jednu ženu srednjih godina koja se oseća loše. Ima nesanicu, nervozna je, svi je kinje, nesrećna je svojim životom i odlučila je da napravi sebi kombinaciju kapi. Da bi ova kombinacija bila delotvorna, potrebno je da se ona zapita zašto ima nesanicu, šta je uzrok njene nesanice – da li su to opsedajuće misli ili brige? Da li brine o drugima ili pak o sebi? Da li treba da donese neku odluku pa je zbog toga nervozna ili je pak uzrok nervoze nemogućnost da se odupre tuđem kinjenju? Šta je tačno ono što nju čini nesrećnom?

Često mi sami sebi ni ne postavljamo ovakva pitanja i to je u redu. To se uči. Kada se jednom prođe kroz razgovor s Bahovim praktičarem, prođe se kroz proces samoispitivanja gde se uči kako da priđemo sebi, kako da postavimo pravo pitanje, i koje je uopšte pravo pitanje.

Šta je ključna tema konsultacije?

Ključna tema je ono kako se mi osećamo sada u ovom momentu. Ne bavimo se prošlošću niti budućnošću, već razgovaramo o tome kako smo sada i koji problem želimo da rešimo sada. Nas može mučiti neki događaj iz prošlosti, traumatsko iskustvo ili nešto slično tome, ali mi se u razgovoru ne bavimo tim događajem već našim stanjem i osećanjima vezano za taj događaj, a kapima utičemo direktno na njih. Kroz razgovor definišemo koje su to mentalne i emotivne blokade koje nas sputavaju da budemo potpuno funkcionalni, šta je ono što nas koči, što nam ne da da idemo dalje, što nas ne pušta da se mrdnemo s mrtve tačke. Koja su to uverenja, stavovi, mišljenja koja nas sputavaju? Koja su to osećanja koja nas prevlađuju – da li je to bes, ogorčenost, tuga, uplašenost ili nešto drugo?

Kakva je korist od konsultacije?

Korist je višestruka.

 1. Kroz razgovor s praktičarem i mi sami učimo kako da preispitujemo sebe.
 2. Vremenom se upoznajemo s Bahovim esencijama i na kraju dolazimo do toga da možemo sami sebi da odaberemo cvetove u svakodnevnom životu.
 3. Odabirom razgovora biramo najispravniji put do sopstvenog dobrostanja. Stručna pomoć i vođstvo su sigurni alati koji pored sopstvene želje i volje nepogrešivo vode do cilja.
 4. Uz Bahovog praktičara dublje upoznajemo sebe i otkrivamo nove stvari o sebi.
 5. Kroz razgovor lakše i sigurnije dolazimo do željene promene.

Ko su Bahovi praktičari?

Bahovi praktičari su osobe koje su prošle obuku za rad s klijentima pri Bahovom centru u Engleskoj i poseduju sertifikat koji potvrđuje njihovu kompetentnost da pružaju stručnu pomoć i edukuju klijente o Bahovom sistemu cvetnih esencija. Na sajtu Bahovog centra nalazi se zvanični međunarodni registar svih licenciranih Bahovih praktičara

https://www.bachcentre.com/en/contact/practitioners/

Bahov praktičar koji se nalazi u Registru stiče pravo da koristi titulu BFRP iza svog imena, kao i zvanični logo Bahovog centra u Engleskoj.

  OSLOBODI SEBE

  I DOŽIVI POTPUNU TRANSFORMACIJU

  Andrea Njegošević – BFRP, Reiki terapeut

  info@oslobodisebe.rs

  bahovekapi@oslobodisebe.rs

  063 7865 695