OSLOBODI SEBE

KONCEPT

Uvek je pravo vreme da započneš s radom na sebi.

Oslobodi sebe

je koncept koji je nastao inspirisan istoimenom knjigom dr Edvarda Baha i zamišljen je kao činitelj promene u životima onih koji mu ukažu poverenje. Potpuna transformacija je svojevrsni moto ovog koncepta, jer podrazumeva promenu na svim nivoima – fizičkom, emotivnom, mentalnom i duhovnom – promenu obrazaca i uverenja s kojima živimo, navika kojima robujemo, načina ishrane, režima života uopšte. Koncept polazi od toga da se promena ne može desiti ako joj se pristupa površno ili delimično. Da bi bila kvalitetna i temeljna, promena mora da se desi u svim segmentima u kojima postoji potreba za njom. Neke stvari menjamo direktno svojom akcijom, na primer uvodimo fizičku aktivnost u svoj život. Za to nam je potrebno da obučemo udobnu odeću i krenemo. S nekim drugim stvarima je potrebno malo više od oblačenja odeće, na primer za promenu načina ishrane treba da se odreknemo starih loših navika i da usvojimo nove, zdrave navike. Taj proces može biti težak, tu nam je potrebna čvrsta volja, disciplina i istrajnost. Za otklanjanje blokada, bilo da su emotivne ili mentalne, potrebno je možda još više truda, jer se otklanjanjem istih budi i menja svest – naša svest o poimanju sveta. Menjaju se stari, davno usvojeni obrasci ponašanja i razmišljanja, naša uverenja s kojima živimo čitav život, a koja su škodna za nas i našu blisku okolinu, odričemo se negativnih stavova ma koliko bili vezani za njih i usvajamo nove, vedrije i pozitivne životne naklonosti, menjamo svoj pristup i odnos prema bliskoj okolini, menjamo sebe u odnosu na druge. Ukratko, prolazimo kroz jednu podrobnu i sveobuhvatnu transformaciju koja ima za cilj da budemo dobri sebi. A kad smo dobri sebi, bićemo dobri i drugima.

Cilj

Stoga koncept Oslobodi sebe predstavlja jedan usmeren i sveobuhvatan rad na sebi u toku kojeg upoznajemo sebe na jedan bolji i drugačiji način, otkrivamo stvari o sebi za koje ranije nismo znali, spoznajemo svoje kvalitete i potencijale, i učimo kako da ih unapredimo i iskoristimo na najbolji mogući način.

Zašto baš Oslobodi sebe? Zato što je krajnji cilj svake osobe da se oslobodi svega što je muči, tišti, sputava i unazađuje. Ako smo puni strahova, ako nemamo samopouzdanje, ako smo ljubomorni i posesivni, ako živimo s osećanjem ogorčenosti i nemogućnosti da oprostimo drugima za njihova dela, ako smo očajni ili razočarani, ako nas bilo koja emocija prevladava i ako nas bilo koja blokada sputava da krenemo dalje, da se mrdnemo s mrtve tačke, onda nam je u biti potrebno oslobođenje od svega nabrojanog. Nekada veza nije toliko direktna ili očigledna, ali ona zasigurno postoji. Prostim rečima, da bismo udahnuli punim plućima, moramo da skinemo teret s grudi. Moramo da se oslobodimo tereta.

Ono što koncept Oslobodi sebe pruža svakome ko se odluči da ga isproba je oslobađanje od tereta svake moguće vrste, pri čemu se teret prvo dobro analizira, pa se tek onda odbaci, kako bismo se osigurali da ćemo sledeći put kad se taj isti teret pojavi, biti u mogućnosti da ga prepoznamo i uopšte ga ne primimo na sebe.

OSLOBODI SEBE

I DOŽIVI POTPUNU TRANSFORMACIJU

Andrea Njegošević – BFRP, Reiki terapeut

info@oslobodisebe.rs

bahovekapi@oslobodisebe.rs

063 7865 695